Η Πολιτική Επικοινωνία στο περιβάλλον της Κύπρου - Ευρωεκλογές 2014 - Μανώλη, Χριστιάνα (Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2014)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο “Η Πολιτική Επικοινωνία στο περιβάλλον της Κύπρου- Ευρωεκλογές 2014” εκπονήθηκε από την Χριστιάνα Μανώλη, φοιτήτρια του Η΄ εξαμήνου του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου υπό την επίβλεψη του Λέκτορος Διονυσίου Πάνου και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2014. Η πτυχιακή εργασία έχει ως θέμα τις Ευρωεκλογές του 2014 και την Πολιτική Επικοινωνία που διεξάγουν τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της Κύπρου ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Οι στόχοι της έρευνας ήταν να αναπτυχθεί το θεωρητικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε για τις Ευρωεκλογές από την πρώτη διαδικασία του 1979 μέχρι και το 2014 καθώς και η πορεία των δύο κομμάτων για εξευρωπαϊσμό ένεκα των δέκα χρόνων ένταξη της Κύπρου ως επίσημο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης μελετήθηκε η Πολιτική Επικοινωνία που άσκησαν τα κόμματα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας των Ευρωεκλογών παράλληλα με την διαδικασία δόμησης και συντήρησης της Ευρωπαϊκής τους ταυτότητας από την πορεία εξευρωπαϊσμού τους μέχρι τις Ευρωεκλογές του 2014. Η εργασία αυτή υλοποιήθηκε με βάση τις συνεντεύξεις ε που πραγματοποιήθηκαν με τους δύο υπεύθυνους υπευθύνους επικοινωνίας των κομμάτων όπου ερευνώνται καθώς και την διεξαγωγή ενδελεχής ανάλυσης περιεχομένου στις δύο σελίδες των κομμάτων λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση. Έτσι επιτεύχθηκε η συσχέτιση αλλά και η εγκυρότητα των πληροφοριών για τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στο τελευταίο κεφάλαιο όπου προκύπτουν μέσα από την ανάλυση δεδομένων και έχουν στόχο να απαντήσουν τα ερευνητικά ερωτήματα όπου τέθηκαν υλοποιώντας ταυτόχρονα και τους στόχους της έρευνας.
Keywords: Ευρωεκλογές; Πολιτικά Κόμματα; European Parliament election; Political parties