Οι δέκα πιο δημοφιλείς τραδουδίστριες του 2016 μέσα από το instagram - Αλλαγιώτη, Αναστασία (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή εφαρμοσμένων Τεχνων και Επικοινωνίας,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2017)
Το θέμα της παρούσας εργασίας είναι τα πρότυπα που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες που ανεβάζουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Instagram οι δέκα πιο δημοφιλείς τραγουδίστριες του 2016 (σύμφωνα με την ιστοσελίδα Τhe10bestreview.com). Oι τραγουδίστριες αυτές είναι οι Rihanna, Adele, Beyoncé, Selena Gomez, Gwen Stefani, Katy Perry, Jennifer Lopez, Ariana Grande,Taylor Swift και Lady Gaga. Σκοπός της εργασίας είναι η μελέτη των οπτικών μηνυμάτων που μεταδίδονται μέσα από τις φωτογραφίες των τραγουδιστριών αυτών, έτσι ώστε να απαντηθούν ερωτήματα όπως: ποιο είναι το περιεχόμενο των φωτογραφιών (κοινωνικό, πολιτικό, σεξουαλικό κτλ.), ποια είναι η σχέση της δημοτικότητας των τραγουδιστριών με το περιεχόμενο των φωτογραφιών τους και ποια πρότυπα προβάλλουν. Το πρώτο μέρος της εργασίας περιλαμβάνει την εισαγωγή και την ανασκόπηση της βιβλιογραφίας ενώ το δεύτερο μέρος της αναφέρεται στη μεθοδολογία έρευνας. Στο τρίτο μέρος γίνεται η ανάλυση περιεχομένου και η κριτική ανάλυση όπως επίσης και κοινωνιολογική ανάλυση χαρακτηριστικών παραδειγμάτων από τις φωτογραφίες των τραγουδιστριών. Στο τελευταίο μέρος αναφέρονται τα συμπεράσματα από την ανάλυση και τα μηνύματα της οπτικοποίησης των φωτογραφιών.
Keywords: Instagram; Τραγουδίστριες; Μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Instagram; Social media; Singers