Διαχείριση νερού έρματος - Σιάτρα, Φιλιππία (My University, 2022)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται το θέμα της επεξεργασίας νερού έρματος σε πλοία ανά τον κόσμο. Συγκεκριμένα στο Κεφάλαιο 1 παρουσιάζονται όλες οι πληροφορίες για τα αποτελέσματα της σύμβασης του IMO το 2004 καθώς και οι αποφάσεις που έχουν παρθεί για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και της χρήσης χημικών σε πλοία. Επιπρόσθετα, στο ίδιο κεφάλαιο πραγματοποιήθηκε βιβλιογραφική ανασκόπηση για τις μεθόδους επεξεργασίας του νερού έρματος που υπάρχουν μέχρι και σήμερα ενώ στο Κεφάλαιο 2 η βιβλιογραφική ανασκόπηση συνεχίστηκε σχετικά με τη λειτουργία των πιο σημαντικών συστημάτων επεξεργασίας νερού έρματος που χρησιμοποιούν πολλές από αυτές τις μεθόδους σε διαφορετικές χώρες. Επίσης, δόθηκε σημαντική έμφαση στην ψευδοκαταλυτική μέθοδο κατεργασίας του νερού έρματος έτσι ώστε να αξιολογηθούν χρησιμοποιημένα υποστρώματα (γ-Al2O3, CeO2-γ-Al2O3, QSG) και ενεργές φάσεις (Ag,Cu, Ag-Cu) και να επιλεχτεί ο ιδανικότερος συνδυασμός αυτών. Στο Κεφάλαιο 3 πραγματοποιήθηκε τεχνοοικονομική ανάλυση των τεχνικών επεξεργασίας BW κατά το οποίο παρουσιάστηκε το κόστος αγοράς, εγκατάστασης, λειτουργιάς, συντήρησης, η αποτελεσματικότητα καθώς και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κάθε συστήματος. Στο Κεφάλαιο 4 και έπειτα από συγκριτική ανάλυση των συστημάτων η διεργασία της ψευδοκατάλυσης αναδείχθηκε ως η καταλληλότερη για χρήση από πλοία που πραγματοποιούν ερματισμό και αφερματισμό. Τέλος, στο Κεφάλαιο 5 παρουσιάζονται τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την παρούσα διπλωματική εργασία.
Keywords: Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας (IMO); Σύμβαση Επεξεργασίας Νερού Έρματος 2004; Συστήματα Επεξεργασίας Νερού Έρματος; Ψευδοκατάλυση; Εξωγενείς Μικροοργανισμοί; International Maritime Organization (IMO); Ballast Water Treatment Convention 2004; BW Treatment Systems; Pseudocatalysis; Exogenous Microorganisms