Μελέτη και διακρίβωση ακρίβειας μεταξύ διαφορετικών μεθόδων με χρήση χωροβάτη βιομηχανικής κατηγορίας LEICA LS15 - Μιχαήλ, Αντρέας (q, 2021)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σκοπό να αναλύσει τις δυνατότητες μέτρησης ορθομετρικών υψομέτρων με την χρήση του ψηφιακού χωροβάτη Leica LS15 της εταιρίας Leica Geosystems και την σύγκριση των αποτελεσμάτων. Για το σκοπό αυτό έγινε η ίδρυση κατακόρυφου δικτύου στην περιοχή Μόλου της πόλης Λεμεσού για την δυνατότητα μέτρησης υψομετρικών διαφορών μεταξύ των σημείων με τα διαφορετικά προγράμματα μέτρησης που υποστηρίζει ο ψηφιακός χωροβάτης Leica LS15.Για την ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής ήταν απαραίτητη η χρήση της μεθόδου της Γεωμετρικής Χωροστάθμησης με τη χρήση του ψηφιακού χωροβάτη και τις σταδίες Invar. Ο ψηφιακός χωροβάτης Leica LS15 τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχει την μεγαλύτερη ακρίβεια ως γεωδαιτικό όργανο που υπάρχει στην αγορά για τον προσδιορισμό υψομετρικών διαφορών και κατ’ επέκταση τον υπολογισμό ορθομετρικών υψομέτρων.
Keywords: Υψομετρικές διάφορες; Ψηφιακός Χωροβάτης Leica LS15; Μόλος Λεμεσού; Altitude differences; Digital level Leica LS15; Molos, Limassol