Γραφιστική και οπτική ταυτότητα χώρου: Η περίπτωση του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας - Παπαγεωργίου, Γεωργία (Τμήμα Πολυμέσων Και Γραφικών Τεχνών, Σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2019)
Ο Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας είναι ο μεγαλύτερος αερολιμένας της Κύπρου και αποτελεί ορόσημο για την Λάρνακα. Παρόλο τον μοντέρνο σχεδιασμό του αερολιμένα, ο ίδιος ως οργανισμός και υπηρεσία υστερεί σε γραφιστική και οπτική ταυτότητα, μιας και στο χώρο δεν συναντούμε λογότυπο. Αυτός είναι και ο σκοπός της εργασίας, η δημιουργία μια οπτικής ταυτότητας για τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας. Με άλλα λόγια, στόχος είναι ο σχεδιασμός ενός λογοτύπου, κατάλληλο για ένα χώρο σαν τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας όπου να προσδίδει το κύρος και τη σοβαρότητα του. Επίσης, σε ακόμα κάτι που υστερεί ο αερολιμένας είναι σε θέματα διαφήμισης, έτσι ο σχεδιασμός αφισών για προώθηση του χώρου είναι κάτι που θα βοηθήσει σε αυτό τον τομέα. Για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας, προηγήθηκε βιβλιογραφική ανασκόπηση για όρους που ασχολούνται με την γραφιστική χώρου, όπως και οπτική έρευνα για άλλα λογότυπα αεροδρομίων ανά τον κόσμο. Μέσα από την έρευνα δράσης που έχει ως σκοπό να δοθούν λύσεις στα ερευνητικά ερωτήματα, ακολουθείται ο επαναλαμβανόμενος κύκλος έτσι ώστε οι λύσεις που προτείνονται να αρμόζουν στην περίπτωση του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας.
Keywords: branding; οπτική ταυτότητα; σημειωτική αεροδρόμιου; σχεδιασμός λογοτύπου; branding; visual identity; logo design; airport semiotics