Λογοτεχνική Ανασκόπηση της Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης - Γιάλλουρος, Ελίνος (Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας, Σχολή Χρηματοοικονομικών και Διοίκησης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018)
Η χρηματοδότηση της ναυτιλίας έχει αλλάξει ουσιαστικά σε σχέση με τις τελευταίες δεκαετίες, όπου η παραδοσιακή δομή κεφαλαίου των ναυτιλιακών εταιρειών αποτελούνταν από τραπεζικά δάνεια και ίδια κεφάλαια. Πλέον υπάρχουν πιο εξελιγμένες και καινοτόμες μέθοδοι χρηματοδότησης, οι οποίες διαμορφώνουν μια νέα κεφαλαιακή διάρθρωση που είναι πιο περίπλοκη αλλά εξυπηρετεί καλύτερα τις οικονομικές ανάγκες της σημερινής εποχής. Συνεπώς αντικείμενο αυτής της πτυχιακής αποτελεί η παρουσίαση των σημερινών χρηματοδοτικών μέσων της ναυτιλίας και επιδιώκεται η βέλτιστη κεφαλαιακή διάρθρωση σε όρους κόστους κεφαλαίου, προστιθέμενης αξίας στους μετόχους και προοπτικών ανάπτυξης.
Keywords: Χρηματοδότηση ναυτιλίας; Ναυτιλιακές εταιρείες; Τραπεζικά δάνεια; Μεθόδοι χρηματοδότησης