Organiser - Liasidou, Sotiroula (My University, 2026)
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα για τον Θρησκευτικό Τουρισμό στην Κύπρο με συμμετοχή όλων σχεδόν των εμπλεκομένων φορέων - Όλα όσα ειπώθηκαν στις ομιλίες και την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση - Έτσι θα αναβαθμιστεί ο Θρησκευτικός Τουρισμός στην Κύπρο. Η ανάγκη αλλά και διάθεση όλων των εμπλεκομένων φορέων για να συνεργαστούν με συγκεκριμένες ενέργειες, με στόχο την αναβάθμιση του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Κύπρο για κοινό όφελος, ήταν το γενικό συμπέρασμα της Εσπερίδας με θέμα «Θρησκευτικός Τουρισμός: προκλήσεις και προοπτικές ανάπτυξης στην Κύπρο» που διοργανώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το βράδυ της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου στο ΤΕΠΑΚ, από το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας του Πανεπιστημίου και το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου. Κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι ο Θρησκευτικός Τουρισμός αποτελεί μια πολύ σημαντική μορφή τουρισμού με μεγάλες προοπτικές και που προσφέρεται και ως εναλλακτική επιλογή στην προσπάθεια για καταπολέμηση της εποχικότητας.