Φθορές και συντήρηση εύκαμπτων οδοστρωμάτων στην Κύπρο - Συμεού, Γιώργος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Σε όλο τον κόσμο τα εύκαμπτα οδοστρώματα υπόκεινται σε φθορές είτε με την πάροδο του χρόνου, είτε από τις συνθήκες του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται, ή ακόμα από την κακή κατασκευή τους. Η κάθε χώρα προσπαθεί να συντηρεί τα οδοστρώματα που βρίσκονται σε αυτή με μόνιμες ή προσωρινές συντηρήσεις. Ο σκοπός της συντήρησης είναι η αποκατάσταση των ζημιών στα οδοστρώματα, για την αποφυγή των ατυχημάτων από τους χρήστες και για την παράταση του χρόνου ζωής τους στο μέγιστο. Το μεγάλο αυτό κομμάτι που αφορά την κατασκευή και συντήρηση οδοστρωμάτων, αναπτύσσεται στη παρούσα πτυχιακή μελέτη. Όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου, έτσι και στην Κύπρο γίνονται συντηρήσεις των εύκαμπτων οδοστρωμάτων, από το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Το τμήμα παρακολουθεί όλο το οδικό δίκτυο συνεχώς και προβαίνει στις κατάλληλες συντηρήσεις. Εν, συνεχεία της επικειμένης πτυχιακής εργασίας, παρατίθεται κεφάλαιο αποκλειστικά για το Τμήμα Δημοσίων Έργων (βλ. κεφάλαιο 3). Εν κατακλείδι, το παρόν σύγγραμμα, ασχολείται με την εκτεταμένη μελέτη των ανωτέρων καθώς και κατά την ολοκλήρωση τους με την παράθεση συμπερασμάτων.
Keywords: Εύκαμπτα οδοστρώματα; Τμήμα Δημοσίων Έργων; Flexible pavements; Department of Public Works