Έμφυλες Προσεγγίσεις στις Τέχνες - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Το βιβλίο «Έμφυλες Προσεγγίσεις στις Τέχνες» είναι ο 2ος τόμος της εκδοτικής σειράς «Έμφυλες Προσεγγίσεις» που έχει στόχο να επισημάνει, να διερευνήσει και να αναλύσει ποικίλες πτυχές που σχετίζονται με το φύλο, σε ξεχωριστές θεματικές που ομαδοποιούνται ανά τόμο. Ο τόμος αυτός εξετάζει διαφορετικές πτυχές της έμφυλης διάστασης στις τέχνες επικεντρώνοντας στην αρχιτεκτονική, τη μυθοπλασία, τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες, τον κινηματογράφο και τη διαφήμιση. Οι γυναίκες συγγραφείς, πανεπιστημιακοί από τον ελληνικό και κυπριακό χώρο που ερευνούν τη σχέση του φεμινισμού με τις τέχνες, παρουσιάζουν επιστημονικά κείμενα που σχετίζονται με τη συμβολή και τη συνέργεια των γυναικών στην κοινωνία, την τέχνη και τον πολιτισμό, με τις πολιτικές, τον ακτιβισμό, την έμφυλη βία και το συλλογικό τραύμα, τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα, τις αναπαραστάσεις, τις θηλυκότητες, τις έμφυλες ταυτότητες, την αισθητική, τους μύθους και τα σύμβολα.
Keywords: φύλο; τέχνη; πολιτισμός; φεμινισμός