Οργάνωση κατασκευαστικού φορέα στην Κύπρο - Kαραγιώργη, Άννα (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής,Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Στην εν λόγω πτυχιακή εργασία παρουσιάζεταιανασκόπηση των δημοσίων συμβάσεων στην Κύπρο ,της θεωρητικής και πρακτικής προσέγγισης που αφορά την οργάνωση των κατασκευαστικών έργων και την ίδρυση/εγκατάσταση εργοταξίου,των ειδών των συμβολαίων που εφαρμόζονατι στην Κύπρο και των λόγων που οδηγούν τους εργολάβους σε απαιτήσεις. Η προσπάθεια ανάκτησης πληροφοριών που αφορούν την πρακτική διαδικασία ίδρυσης και εγκατάστασης εργοταξίου στην Κύπρο γίνεται μέσω συνεντεύξεων και προσωπικών συναντήσεων με άτομα που εμπλέκονται με την κατασκευαστική βιομηχανία. Επίσης μέσω ερωτηματολογίου δείγματος εκατόν εικοσιπέντε εργολάβων , ανακτώνται πληροφορίες που αφορούν κυρίως την οργανωτική δομή των εργοληπτικών εταιριών, τα λογισμικά τα οποία χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των εργασιών για τα οποία θεωρείται η αποδοτικότερη μορφή συνεργασίας μεταξύ εργοδότη,μελετητή και εργολάβου και τέλος πληροφορίες για τον τρόπο διάδοσης των πληροφοριών.
Keywords: Wοrksite; Industry; Contractor; Body construction; Εργοτάξιο; Βιομηχανία; Εργολάβος; Κατασκευαστικός φορέας