Μεθοδολογία Νοσηλευτικής Έρευνας - Merkouris, Anastasios (My University, 2008)
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται πρωτίστως σε νοσηλευτές, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους επαγγελματίες υγείας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το εισαγωγικό μάθημα της μεθοδολογίας της έρευνας ή ως βασική πηγή πληροφοριών για τον κλινικό νοσηλευτή ή τον επαγγελματία υγείας. Το βιβλίο διαιρείται σε έξι κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο περιλαμβάνει τους βασικούς ορισμούς, το σκοπό και τα είδη της νοσηλευτικής έρευνας, μια σύντομη περιγραφή της ερευνητικής διαδικασίας και την ιστορία της νοσηλευτικής έρευνας . Τα επόμενα πέντε κεφάλαια ακολουθούν την εξέλιξη της ερευνητικής διαδικασίας: α) Εννοιολογική Φάση β) Φάση Σχεδιασμού-Προγραμματισμού γ) Εμπειρική Φάση, δ) Αναλυτική Φάση, ε) Φάση Διάχυσης.
Nursing Research Methodology
Keywords: Nursing research; Methodology