Οπτική ταυτότητα/σήμανση δήμου Λευκωσίας - Κίκα, Άννα (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή εφαρμοσμένων Τεχνων και Επικοινωνίας,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2017)
Η οπτική ταυτότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Είναι μια μοναδική ταυτότητα που χαρακτηρίζει έναν οργανισμό, μια εταιρεία, έναν τόπο ή ένα καταναλωτικό προϊόν. Επίσης, πρέπει να εκφράσει και να προωθήσει επιτυχώς την άμεση επικοινωνία με τον καταναλωτή-πελάτη. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της της εταιρικής ταυτότητας στη σύγχρονη κοινωνία, θα είναι καλό να δημιουργηθεί μια εντελώς νέα ταυτότητα για τον Δήμο Λευκωσίας. Επιπλέον, η επιλογή αυτή δεν έγινε καθόλου τυχαία, αφού ο Δήμος Λευκωσίας ανέλαβε την αναδιάρθρωση της πλατείας Ελευθερίας, η οποία θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς ντόπιους και τουρίστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρο το έργο αποτελείται από τέσσερα μέρη. Το αρχικό βήμα θα συνίσταται σε βιβλιογραφική ανασκόπηση σε σχέση με τη σημασία της εταιρική ταυτότητας και της σήμανσης της μάρκας, που υπάρχει συνδυασμός μεταξύ τους. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει συνεντεύξεις από ντόπιους και ανθρώπους που εργάζονται στον Δήμο Λευκωσίας. Ειδικά, και οι δύο περιπτώσεις ατόμων έχουν σκοπό να αξιολογήσουν τις απαιτήσεις τους. Στο τέλος των συνεντεύξεων, θα αποκωδικοποιηθούν προκειμένου να εξαχθούν δεδομένα που θα καθορίσουν την ταυτότητα της μάρκας. Επιπλέον, το στοχευμένο ακροατήριο θα είναι ηλικίας 18-40 ετών και θα ικανοποιήσει όλες τις προσδοκίες των επισκεπτών που επισκέπτονται την πόλη. Το τρίτο και ένα από τα πιο βασικά μέρη του έργου αποτελεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της ταυτότητας της μάρκας, που βασίζεται στα αποτελέσματα των αναλύσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταυτότητα της επωνυμίας του έργου περιλαμβάνει ένα λογότυπο, επιστολόχαρτα, Κάρτες ευχαριστιών, σφραγίδα, ετικέτες / πινακίδες, διαφημιστικές πινακίδες, πινακίδες κλπ. Στη συνέχεια, στο τελευταίο μέρος, η ταυτότητα της μάρκας θα αξιολογηθεί από τους συνεντευξιαζόμενους τοπικούς ανθρώπους για να δώσουν μια ανατροφοδότηση και αν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή που πρέπει να γίνει.
Keywords: Οπτική ταυτότητα; Brand identity