Πως τα στοιχεία περιβαλλοντικής αφήγησης των ηλεκτρονικών παιχνιδιών συμβάλλουν στην κατανόηση της αφήγησης από τους παίκτες - Ζωνιάς, Δημήτρης (My University, 2025)
Αντικείμενο της έρευνας μου είναι η συμμετοχή του περιβάλλοντος σαν μέσο αφήγησης μιας ιστορίας και τον γενικό ρόλο του στην εμπειρία του παίκτη. Συγκεκριμένα θα ήθελα να δω αν το περιβάλλον καταφέρνει να καθοδηγήσει τον παίκτη χρησιμοποιώντας νύξεις για παράδειγμα για να ολοκληρώσει το παιχνίδι. Αυτό θα μπορούσε να ήταν μια κόκκινη πόρτα που θα ‘καλούσε’ τον παίκτη να την εξερευνήσει πρώτα, θα μπορούσε να ήταν ένα αντικείμενο σε λάθος θέση ή σε διαφορετική κατάσταση από τα υπόλοιπα αντικείμενα. Δηλαδή θέλω να πετύχω να προκαλέσω τις λέξεις «πως, που και γιατί» και να του δώσω κίνητρο για να παίξει το παιχνίδι και να το εξερευνήσει αλλά και να καταλάβει την ιστορία μόνο με την χρήση του περιβάλλοντος. Επίσης, θα ήθελα να μελετήσω και πως θα συμπεριφερθεί ο παίχτης αφού σχεδιάσω το περιβάλλον και τον αφήσω να περιηγηθεί στον χώρο. Επομένως να δω αν στο τέλος μετά την βιβλιογραφική μου έρευνα και δημιουργία του παιχνιδιού πέτυχα τα προαναφερόμενα ή αν τελικά το περιβάλλον δεν μπορεί να υπάρξει σαν μοναδικό αφηγηματικό εργαλείο.
Keywords: αφηγηματικό εργαλείο; παιχνίδι--παίκτης