Οπτικοποίηση της Πληροφορίας - Κυριάκου, Άρτεμις (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επικοινωνίας, Cyprus University of Technology, 2011)
Κατά την έρευνα μου στον τομέα του Σχεδιασμού Πληροφορίας αντιλήφθηκα ότι, ως επάγγελμα βρίσκεται στα αρχικά του στάδια και σαν ιδεολογία ασχολείται με την μετατροπή των γεγονότων σε πληροφορία, να κάνει το περίπλοκο πιο εύκολο έτσι ώστε να μπορεί να κατανοηθεί και να χρησιμοποιηθεί, σαν ένας μοχλός ώθησης για την κατάκτηση γνώσεις. Είναι μια αρχή η οποία αντιμετωπίζει ραγδαία ανάπτυξη και εξαπλώνεται στο χώρο της τυπογραφίας, της γραφιστικής, της γλώσσας, της ψυχολογίας, στο χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και σε άλλα πεδία. Έγινε μία έρευνα για το που πρωτοεμφανίστηκαν τα πρώτα παραδείγματα σχεδιασμού πληροφορίας ποιοι ήταν οι εφευρέτες σε αυτών τον τομέα, ονόματα σε αυτόν τον χώρο όπως για παράδειγμα όπως ο William Playfair, η Florense Nightigle, ο Otto Neurath, ο E. K. Bliss, ο Edward Tufte και πολλοί άλλοι. Ανάλυση κάποιων παραδειγμάτων από τους συγκεκριμένους ερευνητές τα οποία χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα με λιγοστές αλλαγές. Επίσης έχει πραγματοποιηθεί μια ανάλυση σύγχρονων οπτικοποιήσεων πληροφορίας και το πώς αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος την πληροφορία στην σύγχρονη εποχή που ζούμε, και ποια η ανάγκη για αυτήν. Στόχος της πτυχιακής μου εργασίας ήταν η δημιουργία μίας αφίσας, η οποία θα είχε ως θέμα ένα παγκόσμια κοινωνικό πρόβλημα. Σήμερα αυτό που ανησυχεί περισσότερο το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων είναι το θέμα της ανεργίας. Επικεντρώθηκα περισσότερο στην Ευρώπη και συγκέντρωσα τα ποσοστά ανεργίας για τις πλείστες χώρες που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης τον μέσο όρο ηλικίας των εργαζομένων και τον μέσο όρο εισοδήματος που παίρνει ο εργαζόμενος κάθε χρόνο.
Keywords: Πληροφορία; Information