Τεχνοκριτική στην Κύπρο 1878-1974 - Κουνναφή, Μαργαρίτα (Τμήμα Καλών Τεχνών, Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2020)
Η παρούσα παρούσα παρούσα παρούσα μεταπτυχιακή μεταπτυχιακή μεταπτυχιακή μεταπτυχιακή μεταπτυχιακή μεταπτυχιακή διατριβή διατριβή πραγματεύεται πραγματεύεται πραγματεύεται πραγματεύεται πραγματεύεται πραγματεύεται πραγματεύεται την την τεχνοκριτική τεχνοκριτική τεχνοκριτική τεχνοκριτική στην στην Κύπρο Κύπρο Κύπρο την την περίοδο περίοδο 1878 έως και το 1974, στ ον ελληνοκυπριακό ελληνοκυπριακό ελληνοκυπριακό ελληνοκυπριακό ελληνοκυπριακό ελληνοκυπριακό ελληνοκυπριακό ελληνοκυπριακό ελληνοκυπριακό ελληνοκυπριακό Τύπο. Τύπο. Τύπο. Για Για την την τεκμηρίωση τεκμηρίωση τεκμηρίωση τεκμηρίωση τεκμηρίωση τεκμηρίωση της της μελέτης μελέτης μελέτης μελέτης «Τεχνοκριτική «Τεχνοκριτική «Τεχνοκριτική «Τεχνοκριτική στην στην Κύπρο Κύπρο Κύπρο 1878 -1974» έχει έχει αντληθεί αντληθεί αντληθεί αντληθεί αντληθεί ένα μεγάλο μεγάλο μεγάλο μεγάλο μέρος μέρος μέρος του υλικού υλικού υλικού υλικού απ ό το Γραφείο Τύπου Τύπου Τύπου Τύπου και Πληροφορίων, Πληροφορίων, Πληροφορίων, από από από τα αρχεία αρχεία αρχεία της της Κρατικής Κρατικής Κρατικής Κρατικής Κρατικής Πινακοθήκης, Πινακοθήκης, Πινακοθήκης, Πινακοθήκης, Πινακοθήκης, Πινακοθήκης, Πινακοθήκης, και τέλος τέλος τέλος από από από το πολύτιμο πολύτιμο πολύτιμο πολύτιμο πολύτιμο Αρχείο Αρχείο Αρχείο Κειμένων Κειμένων Πε ρί Τέχνης Τέχνης Τέχνης Τέχνης 1900 -1974 των Μυρτώ Μυρτώ Ευσταθίου Ευσταθίου Ευσταθίου και και και Μυρτώ Μυρτώ Πιπερίδου Πιπερίδου (2011).
Keywords: Τεχνοκριτική στην Κύπρο; Ελληνοκυπριακός τύπος; Κυπριακή τέχνη; Art criticism in Cyprus; Greek-Cypriot Press; Cypriot art