Ο γραφιστικός τομέας όσο αφορά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με διάφορες προτάσεις και σύγκρισης - Αθανασίου, Στυλιανός (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή εφαρμοσμένων Τεχνων και Επικοινωνίας,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2017)
Η έρευνα ολοκληρώνεται σε πέντε στάδια. Κατά την πρώτη φάση ερευνώνται και αξιολογούνται διάφορα ήδη υφιστάμενα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, και αφού αποφασίστηκε η ιδέα του παιχνιδιού, στο δεύτερο στάδιο αναπτύσσονται τα πρωτότυπα χαμηλής πιστότητας στο Pencil. Αφού ολοκληρωθούν τα πρωτότυπα χαμηλής πιστότητας αξιολογούνται από τους χρήστες για τυχόν αδυναμίες, λάθη ή δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Αφού ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες αλλαγές, αναπτύσσονται τα πρωτότυπα υψηλής πιστότητας στο Adobe Illustrator. Στο τέλος, αφού σχεδιαστούν όλες οι οθόνες, ακολούθως γίνεται και η τελική αξιολόγηση από παίχτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Σκοπός της μελέτης είναι η δημιουργία μιας πρωτότυπης διεπαφής για ένα νέο ηλεκτρονικό παιχνίδι το οποίο βασίζεται σε ήδη προϋπάρχον παιχνίδια. Να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση, εύκολη πλοήγηση αλλά και αποτελεσματική αλληλεπίδραση του παιχνιδιού με τον χρήστη, αφού τα περισσότερα ηλεκτρονικά παιχνίδια υστερούν στους πιο πάνω τομείς. Το παιχνίδι βασίζεται στο ήδη προϋπάρχον «space...», με την διαφορά ότι υπάρχουν αναβαθμισμένες λειτουργίες, καινούργιοι χαρακτήρες, σύγχρονα γραφικά και πιο εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο παιχνίδι. Επίσης, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι και η εξατομίκευση του παιχνιδιού, αφού ο κάθε χρήστης δημιουργεί τον δικό του μοναδικό λογαριασμό προσαρμόζοντας το παιχνίδι στις προσωπικές του προτιμήσεις και ανάγκες. Δεν παραλείπεται βέβαια το γεγονός ότι το παιχνίδι είναι προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες και προτιμήσεις των παιχτών ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αφού είναι συμβιβάσιμο σε κινητά όπως επίσης και σε ηλεκτρονικές ταμπλέτες.
Keywords: Ηλεκτρονικά παιχνίδια; Electronic games