Καμπάνια ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας - φοβίες - Νικολάου, Δημήτρης (Τμήμα Πολυμέσων Και Γραφικών Τεχνών, Σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018)
Οι προσωπικές εμπειρίες με φοβίες αλλά και η έλλειψη κάποιας ενημερωτικής καμπάνιας ή καμπάνιας ευαισθητοποίησης επί του θέματος, ήταν ο κύριος λόγος που ο ερευνητής προχώρησε στην μελέτη και τον σχεδιασμό μιας καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τα άτομα που πάσχουν από διάφορα είδη φοβιών στην σημερινή κυπριακή κοινωνία. Ο σκοπός αυτής της εργασίας είναι μέσω της δημιουργίας μιας οπτικοακουστικής καμπάνιας να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία ως προς την αποδοχή αυτών των ατόμων που πάσχουν από διάφορες φοβίες αλλά και ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης τους. Για την ολοκλήρωση της καμπάνιας, σε αρχικό στάδιο πραγματοποιήθηκε η βιβλιογραφική ανασκόπηση του θέματος. Σε αυτό το στάδιο πραγματοποιήθηκε μελέτη ορισμών, αποτελεσμάτων επιστημονικών ερευνών και άρθρων που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα. Για την δημιουργία της καμπάνιας καθώς και την επίτευξη του στόχου μέσα από τα ερευνητικά ερωτήματα που τέθηκαν στην έρευνα, υλοποιήθηκε η μεθοδολογία της έρευνας δράσης καθώς κατά την κρίση του ερευνητή και του επιβλέποντα καθηγητή η συγκεκριμένη μεθοδολογία θεωρήθηκε ως η καταλληλότερη για την συγκεκριμένη έρευνα. Με την ολοκλήρωση της έρευνας δράσης, ο ερευνητής κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με την μελλοντική ανάπτυξη της καμπάνιας. Επιπλέον μέσα από εισηγήσεις που προέκυψαν μέσα από το δείγμα, υλοποιήθηκαν αρκετές αλλαγές οι οποίες βοήθησαν στην βελτίωση της
Keywords: Φοβίες; Καμπάνια; Ευαισθητοποίηση; Phobias; Campaign; Sensitization