Δημιουργία βίντεο για την ανάπτυξη του τουρισμού της Λευκωσίας - Χατζηδαυίδ, Πέτρος (Τμήμα Πολυμέσων Και Γραφικών Τεχνών, Σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2019)
Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να προτείνει μια λύση στο πρόβλημα του περιορισμένου τουρισμού στη Λευκωσία, αν οι τουρίστες το γνωρίζουν και θέλουν να το επισκεφθούν και πόσα ξέρουν για τις άλλες πόλεις: Λεμεσός, Πάφο και Λάρνακα. Το τουριστικό ενδιαφέρον στη Λευκωσία είναι χαμηλότερο από το ενδιαφέρον που έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και επομένως η Λευκωσία δεν μπορεί να προσελκύσει τον αριθμό των τουριστών που θα έπρεπε. Οι τουρίστες δεν γνωρίζουν πολλά για τα μουσεία και τα αξιοθέατα που έχει να προσφέρει η Λευκωσία. Η δημιουργία διαφημιστικών βίντεο δεν έχει δημιουργηθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και αυτή η εργασία θα επικεντρωθεί στη δημιουργία αυτού: Ένα διαφημιστικό βίντεο για τουριστική έλξη στη Λευκωσία. Επίσης, ο στόχος είναι να δείξει ότι η Λευκωσία είναι μια δυνητική τουριστική περιοχή και όχι μόνο οι άλλες παράκτιες πόλεις και δεν είναι αδύνατο για τη Λευκωσία να προσελκύσει τουρίστες. Οι άλλες πόλεις χρησιμοποιούν διαφημιστικό υλικό για ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και οδηγούν σε μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών σε σύγκριση με τη Λευκωσία, η οποία βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Κύπρου αλλά δεν έχει τουριστικό ενδιαφέρον. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα διαφημιστικό βίντεο και μέσω αυτού να εμφανιστούν μερικά μουσεία και αξιοθέατα που θα προσελκύσουν τουρίστες στη Λευκωσία. Το βίντεο έγινε με επιτυχία. Μια φωτογραφική μηχανή, σταθεροποιητής και drone χρησιμοποιήθηκαν για τη βιντεογραφία.Το ολοκληρωμένο βίντεο δόθηκε σε 10 ανεξάρτητα άτομα για ανατροφοδότηση. Επισήμαναν ορισμένα πράγματα που έπρεπε να αλλάξουν. Με βάση τα σχόλια, οι αλλαγές έγιναν και η τελική έκδοση του βίντεο ήταν πολύ καλύτερη από την προηγούμενη.
Keywords: KOT; Τουρισμός; Κύπρος; Πόλεις; KOT; Tourism; Cyprus; Cities