Ψυχολογική υποστήριξη παιδιού με καρκίνο - Θεοδόση, Ιωάννα (q, 2021)
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η διάγνωση του παιδικού καρκίνου έχει άμεση και δυνητικά μεταβαλλόμενη επιρροή τόσο στη ζωή του ασθενή όσο στην ψυχολογική, κοινωνική και συναισθηματική υγεία ολόκληρου του οικογενειακού συστήματος. Τα παιδιά με καρκίνο έχουν πολλά ψυχοκοινωνικά ζητήματα και απαιτούν μια μοναδική προσέγγιση για να αντιληφθούν και να λειτουργήσουν τα θέματα που αντιμετωπίζουν. ΣΤΟΧΟΙ: Στόχοι αυτής της μελέτης να περιγράψουμε την συχνότητα, τη σοβαρότητα και τη δυσφορία των ψυχολογικών συμπτωμάτων και την ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας καρκινοπαθών παιδιών και να εξετάσουμε τα συνολικά αποτελέσματα των συμπτωμάτων ΜΕΘΟΔΟΣ: Παρουσιάζουμε μια εμπειρική ηθική προσέγγιση χρησιμοποιώντας βιβλιογραφική ανασκόπηση των υπαρχόντων εμπειρικών ερευνητικών στοιχείων σχετικά με τη ψυχολογική υποστήριξη. Η βιβλιογραφική ανασκόπηση της μελέτη αυτής βασίζεται σε αναφορές, άρθρα ,επιστημονικές δημοσιεύσεις από αξιόπιστες διαδικτυακές πηγές όπως το Medline, PubMed, και Google Scholar ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ/ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Τα ψυχοκοινωνικά αποτελέσματα μπορούν να εκδηλωθούν ως αυξημένα επίπεδα κατάθλιψης, άγχους και ανησυχιών σχετικά με τη θνησιμότητα .Η καλή ψυχική υγεία μπορεί να βελτιώσει τα ιατρικά αποτελέσματα και την ποιότητα ζωής τόσο για τον ασθενή όσο και για την οικογένεια.. Η καλή ψυχική υγεία και οι υποστηρικτικές σχέσεις των παιδιών με καρκίνο αποτελούν σημαντικό μέρος της πλοήγησης στο ταξίδι του καρκίνου όπου αναφέρεται στην ψυχολογική, συναισθηματική και κοινωνική ευημερία.
Keywords: Καρκίνος παιδικής ηλικίας; Φυσιολογική υποστήριξη; Τελικό στάδιο καρκίνου παιδικής ηλικίας; Υποστήριξη σχολικής επανεισδοχής; Φυσιολογικές επιδράσεις σε οικογένειες και αδέλφια; Συμπτώματα σε παιδιά που λαμβάνουν θεραπεία για καρκίνο; Στρατηγικές αντιμετώπισης χημειοθεραπείας; Νοσηλευτές; Childhood cancer; Physiological support; School reentry support; Physiological effects on families and siblings; Symptoms in children receiving treatment for cancer; Coping strategies undergoing chemotherapy; Nurses