Στηθαία ασφάλειας οδών από ινοπλισμένο σκυρόδεμα με αντικατάσταση αδρανών από καουτσούκ ανακυκλώμενων ελαστικών - Χρίστου, Ιωάννα (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018)
Στη μελέτη αυτή εξετάζεται μια καινοτόμα εφαρμογή, η κατασκευή οδικών φραγμών από σκυρόδεμα το οποίο περιέχει ανακυκλωμένα ελαστικά. Η κατασκευή των φραγμών αυτών έχει σκοπό την μείωση των θανάτων και των τραυματισμών κατά την σύγκρουση, λόγω του της ιδιότητας των ελαστικών να απορροφούν ενέργεια. Αξιολογήθηκαν διάφορες ιδιότητες του σκυροδέματος από ανακυκλωμένα ελαστικά όπως η εργασιμότητα , η πυκνότητα και η περιεκτικότητα σε αέρα του νωπού σκυροδέματος καθώς και η αντοχή σε θλίψη, η πυκνότητα και η περιεκτικότητα σε αέρα του σκληρυγμένου σκυροδέματος. Για τη μελέτη αυτή κατασκευάστηκαν οκτώ μίγματα σκυροδέματος όπου αντικαταστάθηκε το 60% του συνολικού όγκου των αδρανών από ανακυκλωμένο καουτσούκ. Για την πειραματική διερεύνηση των ιδιοτήτων του υλικού βάση των διαφορών στα 8 μίγματα, χρησιμοποιήθηκαν τα Ευρωπαϊκά και διεθνή Πρότυπα.
Keywords: Ανακυκλωμένο ελαστικό; Στηθαία οδών; Αντοχή θλίψης; Πυκνότητα; Εργασιμότητα; Περιεκτικότητα σε αέρα