Business Plan: Ξενοδοχειακή Μονάδα στην Μύκονο - Μιχαήλ, Αγγελική (Department of Hotel and Tourism Management, Faculty of Management and Economics, Cyprus University of Technology, 2021)
Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο να αναδείξει ένα επιχειρηματικό σχέδιο για μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα στο νησί της Μυκόνου στην Ελλάδα. Παρουσιάζεται το πώς η μονάδα θα μπορέσει να μετατραπεί σε βασικό πόλο έλξης τουριστών που αναζητούν κάτι διαφορετικό για τις διακοπές τους. Αρχικά, μελετώνται στοιχεία για τον τόπο που θα δραστηριοποιείται η επιχείρηση και κάποια βασικά χαρακτηριστικά του νησιού. Επίσης, εμφανίζονται τα βασικά χαρακτηριστικά που θα κάνουν την μονάδα να ξεχωρίζει και τελικά μπορούν να αναδείξουν τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα. Επιπλέον, πραγματοποιείται μια προσπάθεια εξήγησης της μετατροπής τεσσάρων κτιρίων σε μετατροπή ξενοδοχειακής μονάδας μέσω μιας εκτενούς ανάλυσης των οικονομικών δεικτών που θα δείξουν την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Τέλος, εξετάζονται οι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να δυσκολέψουν την πραγματοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου.
Keywords: Επιχειρηματικό σχέδιο; Ξενοδοχειακή μονάδα; Μύκονο; Βιωσιμότητα; Business plan; Hotel; Mykonos