Αιολικό Δυναμικό στην Κύπρο - Καλλή, Κυριάκος (My University, 2022)
Στην παρούσα θεωρητική πτυχιακή εργασία ασχοληθήκαμε με την μελέτη του Αιολικού Δυναμικού. Σκοπός μας ήταν να ασχοληθούμε με διάφορες πτυχές του θέματος έτσι ώστε να καταλήξουμε σε εμπεριστατωμένα συμπεράσματα για την αναγκαιότητα της χρήσης του Αιολικού δυναμικού τόσο προς όφελος του ανθρώπου όσο και προς όφελος του περιβάλλοντος. Επίσης, μελετώντας ειδικότερα την Αιολική Ενέργεια στην Κύπρο και τους τρόπους ανάπτυξης της, καταλήξαμε σε λογικά αποτελέσματα που επεξηγούν τον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα μπορέσει να διεισδύσει στο δρόμο της ενεργειακής ανεξαρτητοποίησης μέσω της πολύτιμης αυτής ανανεώσιμης πηγής ενέργειας. Η μελέτης αυτή αποτελείτε από πέντε κεφάλαια. Αρχικά, στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μία εισαγωγή για την αιολική ενέργεια και πως συνδέεται η Ευρώπη με αυτή. Στο Δεύτερο κεφάλαιο επεξηγείται η έννοια και τα χαρακτηριστικά της Αιολικής Ενέργειας καθώς και τα τεχνικά στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στο Αιολικό Δυναμικό. Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στην ενεργειακή πολιτική και στρατηγική της Ε.Ε. αναφορικά με τις πολιτικές σχεδιασμού και το νομικό πλαίσιο των συνεταιρισμών του ΑΠΕ στην Ευρώπη. Στην συνέχεια, στο τέταρτο κεφάλαιο ασχοληθήκαμε με τη ανάπτυξη της αιολικής Ενέργειας και των αιολικών πάρκων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.Τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο περιγράψαμε την παραγωγή Αιολικής Ενέργειας στην Κύπρο σε σύγκριση με την αιολική ενέργεια της Ελλάδας. Επίσης, αναλύσαμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για την ανάπτυξη και συντήρηση των αιολικών Πάρκο στη Κύπρο.
Keywords: Αιολικό δυναμικό; Wind power