Αξιολόγηση της επίδοσης της τεχνικής precise point positioning (PPP) με χρήση σύγχρονων δέκτων GNSS μονής ταχύτητας - Κάιζερ, Μάριος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2016)
Η παρούσα πτυχιακή μελέτη καλύπτει και αναλύει θέματα που αφορούν τα GNSS, τις μεθόδους προσδιορισμού συντεταγμένων σε ένα σύστημα αναφοράς καθώς επίσης και στην αρχή λειτουργεία των GPS. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής μελέτης είναι ο έλεγχος της ακρίβειας και αποδοτικότητας δεκτών GNSS (Global Navigation Satellite Systems) πολύ χαμηλού κόστους. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται σύγκριση των δεκτών GNSS χαμηλού κόστους οι οποίοι συνδυάζονται με την ελεύθερη εργαλειοθήκη RTKLIB με έναν ευρέως χρησιμοποιημένο γεωδαιτικό δέκτη. Αναλύεται λεπτομερειακά η όλη διαδικασία μετρήσεων με τους εν λόγω δέκτες χαμηλού κόστους, καθώς και τα στάδια μετα-επεξεργασίας των μετρήσεων για τον προσδιορισμό των συντεταγμένων σε ένα σύστημα αναφοράς.
Keywords: Global Navigation Satellite Systems; GPS