Αξιολόγηση επίδοσης της μεθόδου εδαφικής υποβοήθησης στην πλοήγηση οχημάτων σε αστικό περιβάλλον - Λαζάρου, Θεόδωρος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2017)
Σε αυτή τη μελέτη παρουσιάζονται όλα τα προβλήματα και τα μειονεκτήματα της πλοήγησης με την χρήση μόνο δεκτών GNSS, καθώς και διάφορες μεθοδολογίες υποστήριξης και βελτίωσης τέτοιων εφαρμογών. Επιπρόσθετα, γίνεται μια λεπτομερής ανάλυση της συμβολής της Terrain-Aided Navigation, η οποία χρησιμοποιεί την υψομετρική πληροφορία από ήδη υπάρχοντα δεδομένα. Σε αυτή την μέθοδο, χρησιμοποιώντας την υψομετρική πληροφορία, μπορεί να γίνει η δημιουργία μιας επιπλέον εικονικής δορυφορικής παρατήρησης από το κέντρο της γης. Αυτή η επιπλέον παρατήρηση βελτιώνει τη ποιότητα των θέσεων που υπολογίζονται από τους δέκτες GNSS. Επιπλέον, έχοντας μια επιπρόσθετη παρατήρηση μπορεί να γίνει ο υπολογισμός θέσεων σε περιοχές, όπου εξαιτίας της χαμηλής διαθεσιμότητας του δορυφορικού σήματος δεν θα ήταν δυνατός αυτός ο υπολογισμός.
Keywords: Height-aided navigation; Terrain-aided navigation; Map matching; GNSS