Μαθηματική μοντελοποίηση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας μηχανής stirling υγρών εμβόλων - Λύρας, Λοϊζος (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2016)
Η εργασία όπως αναφέρεται και στον τίτλο είναι η μαθηματική μοντελοποίηση της μηχανής υγρών εμβόλων Stirling, τύπου Fluidyne, με σκοπό την βελτιστοποίηση της, μέσω προσομοίωσης της λειτουργίας της στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και την επαλήθευση των αποτελεσμάτων στο εργαστήριο με πραγματικές μετρήσεις. Διεξήχθησαν κάποια πειράματα με βοήθεια συστημάτων και εγκαταστάσεων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στα εργαστήρια Μηχανολόγων Μηχανικών. Ο σχεδιασμός της μηχανής έγινε βάσει διαφόρων μοντέλων από μελετητές (West, C. D., 1983), (Walker, G., 1980) που ασχολήθηκαν στο παρελθόν με τη μηχανή αυτή και κατασκευάστηκε από τον καθοδηγητή και επίκουρο καθηγητή Δρ. Βασίλειο Μεσαρίτη με κάποιες τροποποιήσεις για καλύτερη λειτουργία της. Στόχος είναι η περιγραφή των ταλαντώσεων των υγρών εμβόλων και η χρήση αυτών των εξισώσεων για καλύτερη απόδοση της μηχανής ταυτόχρονα με την κατανόηση της λειτουργίας της ώστε να μπορεί να βελτιστοποιηθεί η απόδοση.
Keywords: Διαδικασία; Εξίσωση; Ροή; Θάλαμος; Ταλάντωση; Fluidyne; Ύψος; Αισθητήρας; Υγρό; Κύκλος; Chamber; Flow; Oscillation; Fluidyne; Height; Sensor; Liquid; Cycle; Process; Equation