Σχεδιασμός διαδικτυακής πλατφόρμας με σκόπο την κινητοποίηση της νεολαίας για εθελοντική συμμετοχή στην Κύπρο - Μιχαήλ, Αμαλία Ήσα (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2019)
Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών κατέχει την μερίδα του λέοντος παγκόσμιος. Ολοένα και περισσότερο αναπτύσσονται πλατφόρμες για διευκόλυνση του σύγχρονου ανθρώπου όσον αφορά την καθημερινότητα, την εκπαίδευση, τη ψυχαγωγία. Σκοπός της παρούσας έρευνας αποτελεί ο σχεδιασμός διεπαφής για κοινωνικά ζητήματα. Συγκεκριμένα θα αναπτυχθεί διαδικτυακή εφαρμογή για προώθηση και εγγραφή σε εθελοντικές δράσεις που πραγματοποιούνται στην Κύπρο – στοχευμένη σε νεαρά άτομα. Βασικοί άξονες της έρευνας και σχεδίασης αποτέλεσαν: η έρευνα σχετικά με το συναίσθημα και την έννοια του εθελοντισμού, η μελέτη συμπεριφοράς του στοχευόμενου κοινού, η αξιοποίηση προηγούμενων γνώσεων στον τομέα του ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού και η τήρηση των αρχών σχεδιασμού ενσωματώνοντας στοιχεία παιχνιδοποίησης. Η έρευνα επικεντρώνεται στο στοχευόμενο κοινό (νέοι ηλικίας 16-22 ετών), την εμπειρία του χρήστη κατά την πλοήγηση καθώς και την ανάπτυξη μιας μακροχρόνιας σχέσης και αφοσίωσης μεταξύ χρήστη και εφαρμογής.
Keywords: Διαδικτυακή εφαρμογή; Εμπειρία χρήστη; Εθελοντικές δραστηριότητες; Νεολαία; ΜΚΟ; Online application; User experience; Volunteering activities; Youth; NGO