Διαχείριση αντιλήψεων σε reality που προβάλλεται στην ελληνική τηλεόραση - Μαστίχη, Χρυσαυγή (q, 2021)
Η έννοια της Διαχείρισης των Αντιλήψεων, καθίσταται ως ένας από τους βασικότερους όρους που αφορά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα εγχειρίδια οργανωτικής συμπεριφοράς. Σκοπός της παρούσας ερευνητικής μελέτης, αποτελεί η διερεύνηση της σχέσης μεταξύ της εφαρμογής των τεχνικών επικοινωνίας μαζικού κοινού προπαγάνδας και της επιρροής της τελικής επιλογής του νικητή που αφορά το τηλεοπτικό Reality Tv Show, Big Brother 2020. Έπειτα από την χρήση της θεωρητικής ανάλυσης περιεχομένου οπτικοακουστικού δείγματος, του εν λόγω μεταδιδόμενου τηλεοπτικού υλικού (43 επεισόδια, σε σύνολο 109 ωρών και 17 λεπτών), επιβεβαιώνεται η εφαρμογή όλων των τεχνικών επικοινωνίας μαζικού κοινού προπαγάνδας από τους οργανωτικούς εκπροσώπους του Big Brother, που αναφέρθηκαν στο θεωρητικό πλαίσιο της έρευνας. Εν συνεχείαν, παρουσιάζονται τα ποσοστά συχνότητας των τεχνικών που εντοπίστηκαν και κατά συνέπεια, η κατάταξή τους.
Keywords: Διαχείριση αντιλήψεων; Ανάλυση περιεχομένου; Ριάλιτι; Τηλεόραση; Ελλάδα; “Big Brother”; Perception management; Content analysis; Reality show; Television; Greece; “Big Brother”