Σχεδιασμός μεταλλικού κτιρίου με την χρήση STAAD.PRO - Νικολαΐδης, Αλέξανδρος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικης, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2014)
Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει αντίκρισμα τα οφέλη που δημιουργεί σε όλες τις επιστήμες. Η καινοτομία των κατασκευαστικών υλικών όσο και οι διάφορες μορφές σχεδιασμού αποτελούν πρόκληση για τους Πολιτικούς Μηχανικούς. Η παρούσα πτυχιακή μελέτη είναι βασισμένη στην σχεδίαση μεταλλικού κτιρίου με την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Πιο συγκεκριμένα γίνεται η χρήση του προγράμματος Staad.Pro επέκταση της εταιρίας Bentley. Στην μελέτη αυτή θα παρουσιαστούν τα στάδια που ακλουθούνε για την σχεδίαση μιας κατασκευής και επεξηγούνται αναλυτικά οι μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται. Για τον σχεδιασμό του κτιρίου βρέθηκαν τα πραγματικά φορτία που ασκούνται στο κτίριο και λήφθηκαν υπόψη όλοι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται βάση τον EC3.
Keywords: STAAD.Pro; Σχεδίαση Μεταλλικού Κτιρίου; Πρόγραμμα Staad.Pro