Έντυπο περιοδικό για άτομα τρίτης ηλικίας - Λούη, Αναστασία (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επικοινωνίας, Cyprus University of Technology, 2011)
Αποτέλεσμα αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι ο σχεδιασμός έντυπου περιοδικού για τα άτομα τρίτης ηλικίας στην Κύπρο. Για να καταλήξω όμως σε αυτό ακολούθησα κάποια βήματα ούτως ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατό καλύτερο. Ξεκινώντας έκανα την βιβλιογραφική ανασκόπηση, δηλαδή ανάπτυξα τον όρο «ηλικιωμένος», την σχέση που έχει η κοινωνία με αυτούς, τα προβλήματα των ηλικιωμένων και πως αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον καλύτερο σχεδιασμό του περιοδικού. Επιπρόσθετα έκανα έρευνα για να βρω πληροφορίες που ίσως με βοηθήσουν στον σχεδιασμό ιστοσελίδας για τα άτομα τρίτης ηλικίας. Στην συνέχεια έκανα έρευνα για το τι υπάρχει στην αγορά τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και έκανα και συνεντεύξεις σε ηλικιωμένους αλλά και σε άτομα τα οποία δουλεύουν σε περίπτερα. Το επόμενο βήμα ήταν να βγάλω κάποια συμπεράσματα από τα πιο πάνω ούτως ώστε να με βοηθήσουν στον σχεδιασμό του περιοδικού. Σχεδίασα και ένα πίνακα κατευθυντήριων γραμμών όπου συμπεριλαμβάνονται όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποίησα στην συνέχεια. Το τελευταίο βήμα είναι ο σχεδιασμός του περιοδικού βάση όλων όσων προανέφερα. Έγιναν αξιολογήσεις από ειδικό αλλά και από μελλοντικούς αναγνώστες και έτσι έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές. Τέλος έχουμε το περιοδικό αυτό σε έντυπη μορφή το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κοινού στο οποίο απευθύνεται. Για να γίνει αυτό χρησιμοποιήθηκαν οι μεθοδολογίες ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού και έτσι λύθηκε και το ερώτημα κατά πόσο μπορεί να σχεδιαστεί έντυπο περιοδικό το οποίο απευθύνεται στους ηλικιωμένους της Κύπρου και να είναι ειδικά σχεδιασμένο για αυτούς.
Keywords: Τρίτη ηλικία; Older people