Απόψεις πολιτών της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου σε ενδεχόμενες σχεδιαστικές αλλαγές στην κοινωνική πλατφόρμα του Facebook’ - Ιωάννου, Στυλιανός (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλώς και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανπιεστήμιο Κύπρου, 2019)
Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας στις μέρες μας είναι ένα φαινόμενο που απασχόλει ολόκληρο τον κόσμο και ειδικότερα την νεολαία του σήμερα. Μέσα απο αυτήν οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν μέσο του διαδικτύου και των κοινονικών πλατφόρμων δικτύωσης. Με βάση λοιπόν κάποιων ερευνών το Facebook αναδεικνύεται η μεγαλύτερη κοινωνική πλατφόρμα με τις περισσότερες εγγραφές ανα το παγκόσμιο. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στις υπηρεσείες που μπορεί να σου σου προσφέρει η πίο πάνω κοινωνική πλατφόρμα δικτύωσης αλλα και ο γραφιστικός σχεδιασμός της σελίδας. Η συγκεκριμένη μελέτη λοιπόν διερευνά και αναλύει τις απόψεις των Κύπριων πολιτων και των πολιτων του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με ενδεχόμενες αλλαγές στην γραφιστική προσέγγιση της σελίδας του Facebook. Επιπλέον γίνεται μια σύγκριση μετάξυ των πιό πάνω πολιτών και διαπιστώνουμε αν οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να δεχτούν εύκολα αλλαγές σχετικά με την σχεδίαση της σελίδας. Τα αποτελέσματα της μελέτης φανερώνονται μέσα απο τα ερωτηματολόγια που δόθηκαν σε χρήστες του Facebook ηλικίας 13 ετών και άνω σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο. Τα δείγματα πάρθηκαν απο 2 ερωτηματολόγια με το ίδιο περιεχόμενο, σε διαφορετική γλώσσα και δόθηκαν προσεκτικά στο κοινό ούτως ώστε να προκύψει σωστή σύγκριση μεταξύ των πολιτών και να έχουμε όσο πιο ορθά αποτελέσματα μπορούμε. Μέσα λοιπόν απο αυτή την διαδικασία προκύπτουν τα αποτελέσματα της σύγκρισης και απαντώνται διάφορα ερωτήματα σχετικά με την αντίληψη και την αποδοχή σε ενδεχόμενες σχεδιαστικές αλλαγές στην πιό πάνω κοινωνική πλατφόρμα
Keywords: τεχνολογία; πλατφόρμες δικτύωσης; Facebook; σχεδιαστικές αλλαγές