Επίλυση προβλημάτων ατμοσφαιρικής χημείας με μοριακή δυναμική - Κατσώνη, Παναγιώτα (Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2017)
Η παρούσα μελέτη είναι βιβλιογραφική ανασκόπηση της επίλυσης των επιστημονικών κενών που προέκυψαν από την μελέτη της ατμοσφαιρικής χημείας με τη χρήση της Μοριακής Δυναμικής. Τα στοιχεία που λαμβάνονται για την μελέτη πάρθηκαν από την έρευνα που πραγματοποίησε η ομάδα της ατμοσφαιρικής χημείας του National Science Foundation (NSF). Μέσα από αυτή την έρευνα προέκυψαν κάποια επιστημονικά κενά τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν για να δούμε τις επιδράσεις κάποιων μορίων στην ατμόσφαιρα και να μπορούν να προχωρήσουν την έρευνα. Η ατμόσφαιρα μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν από τα μόρια που βρίσκονται στο χώρο. Για τη μελέτη των μορίων που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα και για το πώς επιδρούν θα γίνουν προσομοιώσεις μοριακής δυναμικής. Με τη μοριακή δυναμική μπορούμε να μελετήσουμε συστήματα με συνθήκες της ατμόσφαιρας όπου δεν μπορούμε να τις πραγματοποιήσουμε σε συνθήκες εργαστηρίου. Η μελέτη βασίζεται στη Μοριακή Δυναμική όπου έχει μεγάλο εύρος.
Keywords: Ατμοσφαιρική χημεία; Μοριακή δυναμική; Επίλυση ατμοσφαιρικών προβλημάτων