Υλοποίηση ψηφιακού δίδυμου νοσοκομείου (Hospital Digital-Twin) για ευφυή παροχή υπηρεσιών υγείας - Ανδρέου, Βασίλης (q, 2021)
Αυτό το έγγραφο αφορά τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός ψηφιακού διδύμου που αφορά νοσοκομείο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Unity. Η δημιουργία ενός πλήρους συστήματος σε αυτούς τους λίγους μήνες ήταν αδύνατο γι’ αυτό καταλήξαμε σε ένα πρότυπο που μπορεί να επεκταθεί σε ένα πλήρες σύστημα αργότερα. Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός του πρότυπου έγινε από έμενα και από τον συμφοιτητή μου Αλέξανδρο Χριστοδούλου. Το σύστημα δίνει στον διαχειριστή την αναφορά για το την κατάσταση του νοσοκομείου εις ότι αφορά του ασθενείς που βρίσκονται μέσα σε αυτό, τους εξοπλισμούς και την διάταξη του χώρου. Λύση σε τέτοια προβλήματα μπορεί να δώσει το ψηφιακό δίδυμο. Το ψηφιακό δίδυμο είναι υπεύθυνο για την οπτικοποίηση ενός αντικειμένου, ή ενός περιβάλλοντος σε ψηφιακή μορφή παραθέτοντας του δεδομένα σε πραγματικό χρόνο καθώς και την αλλαγή αυτών των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Η πτυχιακή που αφορά αυτό το έγγραφο ασχολείται με την δημιουργία ενός ψηφιακού συστήματος για την ευφυή παροχή υπηρεσιών υγείας. Δηλαδή δίνει στον διαχειριστή του συστήματος την άμεση δυνατότητα για δημιουργία λήψης αποφάσεων με στρατηγικές έτσι ώστε σε μια κρίσιμη κατάσταση να μειωθεί ο κίνδυνος.
Keywords: Ψηφιακό δίδυμο; Νοσοκομείο; Ψηφιακό περιβάλλον; Digital twin; Hospital; Digital environment