Branding, οπτική ταυτότητα και σχεδιαστικές λύσεις για το χωριό Λεύκαρα - Κωνσταντίνου, Νεκταρία (Department of Multimedia and Graphic Arts, Faculty of Fine and Applied Arts, Cyprus University of Technology, 2020)
Το κυρίως θέμα αυτής της πτυχιακή εργασίας είναι η δημιουργία οπτικής ταυτότητας για το χωριό Λεύκαρα. Κύριος στόχος είναι η πρόταση διάφορων σχεδιαστικών και τυπογραφικών λύσεων με σκοπό την ανάδειξη του χωριού και την προσέγγιση της νεολαίας και του τουρισμού. Βασικοί άξονες της έρευνας και της σχεδίασης ήταν η υλοποίηση της βιβλιογραφικής αναφοράς ερευνώντας τον όρο branding γενικότερα και το city branding, δηλαδή το brand πόλης. Στη μελέτη περιλαμβάνονται η ανασκόπηση σε άλλα city brands με σκοπό την διερεύνηση των χαρακτηριστικών τους, η μεθοδολογία σχεδιασμού, ο γραφιστικός σχεδιασμός και η έρευνα δράσης για την αξιολόγησή του σε στοχευμένο κοινό με άτομα ηλικίας 18-30 ετών. Χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα από την έρευνα δράσης παρουσιάζεται και αναλύεται ο σχεδιασμός της οπτικής ταυτότητας, με διάφορες τυπογραφικές εφαρμογές για το χωριό Λεύκαρα.
Keywords: Λευκαρίτικο; Εταιρική ταυτότητα; Λογότυπο; Brand πόλης; Εμπορικό σήμα προορισμού; Lefkaritiko; Corporate identity; Logo; City brand; Destination brand