Προσδιοριστικοί παράγοντες που επηρεάζουν τα εισοδήματα των εργαζομένων - Σίμου, Κατερίνα (Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018)
Η παρούσα μελέτη έχει ως κύριο θέμα την καταγραφή και την ερμηνεία σημαντικών παραγόντων που επηρεάζουν το ετήσιο εισόδημα των εργαζομένων, εξετάζοντας στοιχεία από την Ιταλία, την Γερμανία και την Ελλάδα. Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν άλλοτε με θετικό και άλλοτε με αρνητικό τρόπο τα εισοδήματα. Με διαστρωματικά στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, που αφορούν τα εισοδήματα και τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων για τα έτη 2007 έως το 2016, εξετάζεται πως και κατά πόσο συγκεκριμένοι παράγοντες επηρεάζουν το ετήσιο πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων. Στα τρία δείγματα περιλαμβάνονται άτομα και των δύο φύλων τα οποία είναι άνω των 16 ετών.
Keywords: Ετήσιο εισόδημα; Εργαζομένων; Annual earnings; Employees