Διαπολιτισμικές προκλήσεις και καρκίνος στην Ελλάδα και στην Κύπρο - Αδαμακίδου, Θεοδούλα; Charalambous, Andreas (My University, 2011)
Μετά τη μελέτη του παρόντος κεφαλαίου ο/η αναγνώστης/αναγνώστρια θα μπορεί να: Αναγνωρίζει το γεγονός ότι ο καρκίνος αποτελεί μία έννοια πολιτισμικά προσδιορισμένη, παράγοντας έτσι την πολιτισμική του επίγνωση Γνωρίζει τους τρόπους με τους οποίους ορίζεται η έννοια του καρκίνου στο χώρο της Κύπρου και της Ελλάδας, ενισχύοντας την πολιτισμική γνώση. Αναγνωρίζει τις προκλήσεις της φροντίδας των ασθενών με καρκίνο για τους Έλληνες και Κύπριους επαγγελματίες υγείας. Αναγνωρίζει τους τρόπους με τους οποίους ο καρκίνος ως ασθένεια επηρεάζει την κλινική πρακτική των επαγγελματιών υγείας, αναπτύσσοντας, έτσι, πολιτισμική ευαισθησία. Χρησιμοποιεί αυτή τη γνώση κατά τρόπο που να προσαρμόζει τις πρακτικές του ώστε να παρέχει την πολιτισμικά αποδεκτή φροντίδα σε ασθενείς από διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα.
Keywords: Transcultural challenges; Cancer; Greece; Cyprus