Κόπωση λήψης αποφάσεων και ικανοποίηση επιλογής. Πώς εφαρμόζεται στην συμπεριφορά του καταναλωτή. - Καλογήρου, Χριστίνα (My University, 2022)
«Όταν οι άνθρωποι έχουν πάρα πολλές επιλογές, κάνουν κακές επιλογές» - Thom Browne «Η καλύτερη διαφήμιση γίνεται από τους ευχαριστημένους πελάτες» - Philip Kotler Η ποικιλία προϊόντων που υπάρχει στην αγορά δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να βρουν αυτό ακριβώς που ψάχνουν. Όσο όμως αυξάνεται αυτή η ποικιλία οι καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερο χρόνο και προσπάθεια για να το βρουν. Αυτή η διαδικασία τους κουράζει και τους εξαντλεί για αυτό και οι αποφάσεις τους είναι τυποποιημένες / μεροληπτικές / παρορμητικές / παράλογες. Μπορεί ακόμη και αναβάλουν την αγορά ενός προϊόντος. Λαμβάνοντας αποφάσεις κάτω από αυτές τις συνθήκες νιώθουν απογοητευμένοι και μετανιωμένοι για τις επιλογές τους. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι για ό,τι αγοράζουν για οποιοδήποτε λόγο. Σκοπός της παρούσας διπλωματικής είναι να μελετήσει κατά πόσο η κόπωση λήψης αποφάσεων και συγκεκριμένα η κατάσταση μειωμένης ικανότητας αυτοελέγχου, «εξάντληση του εγώ», επηρεάζει την ικανοποίηση του καταναλωτή για μία σημαντική αγορά που έκανε.
Keywords: Συμπεριφορικά Χρηματοοικονομικά; Υπερβολική Επιλογή; Κόπωση Λήψης Αποφάσεων; «Εξάντληση του Εγώ»; Ικανοποίηση Καταναλωτή; Behavioral Finance; Choice overload; Decision fatigue; «Ego depletion»; Consumer Satisfaction