Ενημέρωση και παρότρυνση του κόσμου στο θέμα δωρεά οργάνων - Παπαδοπούλου, Γεωργία (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2017)
Ο αλτρουισμός είναι το πολυτιμότερό χαρακτηριστικό σ’ ένα άνθρωπο. Η Δωρεά Οργάνων ξεπερνά κάθε φιλανθρωπική πράξη, ωστόσο στο νησί μας υπάρχει ελάχιστη πληροφόρηση γύρω από αυτό το θέμα. Έτσι λοιπόν, η παρούσα πτυχιακή έχει σαν στόχο την σωστή ενημέρωση και παρότρυνση του κόσμου να γίνουν δωρητές οργάνων. Στο πρώτο μέρος μελετήθηκαν οι βασικές αρχές και θεωρίες σχετικά με τον σχεδιασμό και δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης διαφημιστικής εκστρατείας. Επιπρόσθετα, έγινε μελέτη για βασικές πληροφορίες της δωρεάς οργάνων και μεταμοσχεύσεων. Επίσης, έγινε σχολιασμός σε επιτυχημένες διαφημιστικές εκστρατείες που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν. Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε η συλλογή δεδομένων, τα οποία πάρθηκαν από την ομάδα εστίασης και χρησιμοποιήθηκαν για τις σχεδιαστικές αλλαγές στις εφαρμογές τις διαφημιστικής εκστρατείας. Στο τρίτο μέρος αξιολογήθηκε εκστρατεία όχι μόνο στο σχεδιαστικό κομμάτι αλλά και στο κομμάτι ενημέρωσης, αφού αυτός είναι κι ο σκοπός της παρούσας μελέτης.
Keywords: Αλτρουισμός; Δωρεά οργάνων; Δωρητές οργάνων; Μεταμοσχεύσεις