Απόδοση μηχανής εσωτερικής καύσης σε σχέση με τη μεταβολή παραμέτρων καυσίμου όπως Ph και οργανικών αναμείξεων - Θεοδούλου, Στέλιος (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2016)
Η συγγραφή της συγκεκριμένης μελέτης έγινε έπειτα από σχετική έρευνα σε βιβλία και στο διαδίκτυο κυρίως στο τομέα της θερμοδυναμικής. Ο στόχος αυτής της Πτυχιακής διατριβής είναι η μελέτη των μιγμάτων καυσίμου και ο ρόλος που παίζουν στην συμπεριφορά της βενζινοκίνητης μηχανής εσωτερικής καύσης. Επίσης στο πλαίσιο της διατριβής έγιναν πειράματα με διάφορα μίγματα και τα αποτελέσματα αναλύθηκαν για εξαγωγή των διαφόρων συμπερασμάτων. Το πρώτο μέρος της Πτυχιακής διατριβής περιλαμβάνει τη θεωρία για την βενζινοκίνητη μηχανή εσωτερικής καύσης, το πώς ξεκίνησε, την εξέλιξη της και τα διάφορα μέρη που την απαρτίζουν όπως επίσης και τη λειτουργία της. Ακόμα παρουσιάζεται η μελέτη που έγινε πριν από την εκτέλεση των πειραμάτων πάνω στα διάφορα μίγματα. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τα πειραματικά αποτελέσματα και η ανάλυση τους όπως έχουν εξαχθεί από το ανάλογο λογισμικό και το σύστημα συλλογής δεδομένων της πειραματικής μηχανής εσωτερικής καύσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τέλος παρουσιάζονται τα διάφορα συμπεράσματα που εξήχθηκαν τα οποία αφορούν κυρίως στη μεταβολή της απόδοσης σε κάθε περίπτωση.
Keywords: Μίγματα καυσίμου; Μίγματα βενζίνης; Βενζίνη; Όξινο καύσιμο; Όξινη βενζίνη; Μίγματα μεθανόλης; Μίγματα αιθανόλης; Fuel blends; Gasoline blends; Gasoline; Acidic fuel; Acidic gasoline; Methanol blends; Ethanol blends