Τεχνολογικές Επωνυμίες στο Instagram: Μια Πολυτροπική Υπολογιστική Προσέγγιση για Ανάλυση Περιεχομένου - Σπύρου, Χρύσανθος (My University, 2025)
Ο κύριος σκοπός αυτής της έρευνας είναι να μελετήσει τις εικόνες και το κείμενο των αναρτήσεων (posts) στο Instagram των κορυφαίων 20 τεχνολογικών επωνυμιών (technological brands) και να αναγνωρίσει πώς οι χρήστες ανταποκρίνονται σε αυτές τις δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιώντας προηγμένες μεθόδους υπολογιστικής όρασης (computer vision), επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NLP) και μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM), η έρευνα εφαρμόζει ανάλυση συναισθήματος (sentiment analysis), συναισθηματική ανάλυση (emotional analysis) και μοντελοποίηση θεματολογίας (topic modeling) σε πολυτροπικά δεδομένα (multimodal data). Τα αποτελέσματα της έρευνας ανέδειξαν ότι η συνεκτική χρήση συναισθημάτων, θεματικών μοτίβων και οπτικής συνέπειας ενισχύει την αναγνωρισιμότητα και την αλληλεπίδραση με τις δημοσιεύσεις των τεχνολογικών επωνυμιών στο Instagram.
Keywords: Τεχνολογικές Επωνυμίες; Instagram; Πολυτροπικά Δεδομένα; Ανάλυση Συναισθήματος; Μοντελοποίηση θεματολογίας; LLM; Technological brands; Instagram; Multimodal data; Sentiment analysis; Topic modeling; LLM