Επιβλεπόμενη ταξινόμηση χωρίς πρόσβαση σε δεδομένα εκπαίδευσης - Λουκά, Κυριακή (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο «Επιβλεπόμενη ταξινόμηση χωρίς πρόσβαση σε δεδομένα εκπαίδευσης» εκπονήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του ΤΕΠΑΚ. Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι η ταξινόμηση δορυφορικών εικόνων οι οποίες έχουν παρθεί από δυο δορυφόρους, συγκεκριμένα Landsat 8 και Sentinel 2 με διαφορετική ημερομηνία λήψης χωρίς πρόσβαση σε δεδομένα εκπαίδευσης. Προτού γίνει η ταξινόμηση οι δυο δορυφορικές εικόνες θα περάσουν από επεξεργασία έτσι ώστε να παρθούν τα τελικά αποτελέσματα. Στόχος είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων της τηλεπισκόπησης όσο και η μελέτη των μεταβολών που τυχόν υπάρχουν στην περιοχή μελέτης με βάση τις δορυφορικές εικόνες.
Keywords: Τηλεπισκόπηση; Επιβλεπόμενη ταξινόμηση; Αλγόριθμος ελάχιστης απόστασης; Landsat 8; Sentinel 2