Δημιουργία πυρήνων διοξειδίου του άνθρακα σε υδατικά αερολύματα υπό την παρουσία μεθανόλης και DMSO - Παναγιώτου, Φωστήρα (Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος , Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2014)
H παρούσα διπλωματική είχε ως στόχο την μελέτη της δυναμικής του διοξειδίου του άνθρακα σε υδατικά αερολύματα με την μεθοδολογία της Μοριακής Δυναμικής και Μηχανικής. Η αλληλεπίδραση των ατμοσφαιρικών φάσεων του νερού με το διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και η συμβολή τους στη δημιουργία νεφών κρίνονται σημαντικοί παράγοντες που επιδρούν στο pH της βροχής. Στην παρούσα διατριβή ελέγχεται η επίπτωση οργανικών ειδών στη διαλυτότητα του διοξειδίου του άνθρακα και εξάγονται συμπεράσματα για τις επιπτώσεις στο pH της βροχής.
Keywords: Διοξείδιο του άνθρακα; Υδατικά αερολύματα