Προώθηση της Κυπριακής Διαλέκτου Μέσω της Γραφιστικής - Κωνσταντίνου, Χρυστάλλα (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2019)
Βασικός σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι η προώθηση της σύγχρονης κυπριακής διαλέκτου μέσω του παιχνιδιού «Νάμπου;». Η κυπριακή διάλεκτος είναι μητροδίδακτη και παρατηρείται πως με τον καιρό αλλοιώνεται από ξενόγλωσσα στοιχεία αλλά από την άλλη εξελίσσεται ως μια ζωντανή ντοπιολαλιά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ακόμη και οι λέξεις τις κοινής ελληνικής, από επαρχία σε επαρχία έχουν άλλη απόδοση στην κυπριακή διάλεκτο. Αντιλαμβανόμενοι την αξία της κυπριακής διαλέκτου, επιθυμώντας την σωστή εκμάθηση της αλλά και προωθώντας την στις νέες γενιές, προχωρήσαμε στην γραφιστική λύση που είναι η επανασχεδίαση του επιτραπέζιου παιχνιδιού γνώσεων «Taboo», στην κυπριακή διάλεκτο. Το παιχνίδι έχει σκοπό την γνωστοποίηση κυπριακών λέξεων, με την σωστή σημασία τους επιτυγχάνοντας την ορθή χρήση τους .
Keywords: κυπριακή διάλεκτος; επιτραπέζιο παιχνίδι; προώθηση; Cypriot dialect; board game; promotion