Εφαρμογή και συντονισμός δεικτών διασφάλισης ποιότητας μέτρησης απόδοσης σε μεταποιητική βιομηχανία - Ιωάννου, Παναγιώτα (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2011)
Η όλη μελέτη και εφαρμογή γίνεται σε Κυπριακή μεταποιητική βιομηχανία που έχει έδρα στην Λεμεσό. Ο στόχος αυτού του ερευνητικού έργου είναι η διερεύνηση της παρούσας κατάστασης στον οργανισμό, μέσα από την αξιολόγηση και την ανάλυση των θεμάτων και των παραμέτρων που αφορούν την Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, τις έννοιες και αρχές του Στατιστικού Ελέγχου Διεργασιών. Σε συνεργασία με την διεύθυνση της επιχείρησης επιλέχθηκαν οι κρίσιμοι δείκτες απόδοσης των πιο σημαντικών διεργασιών με απότερω σκοπό την βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της βιομηχανίας. Για ένα χρονικό διάστημα ο ερευνητής πήρε δεδομένα, πληροφορίες και μετρήσεις έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η παρακολούθηση της συμπεριφοράς των διεργασιών. Η μελέτη ολοκληρώθηκε με την παράδωση των πινάκων ελέγχου ποιότητας και συμπερασμάτων και προτάσεων για βελτίωση της ποιότητας στον οργανισμό.
Keywords: Δείκτες μέτρησης απόδοσης; Στατιστικός έλεγχος διεργασιών; Μεταποιητική βιομηχανία Κύπρου; Μεταποιητικοί οργανισμοί; Διοίκηση ολικής ποιότητας