Καμπάνια ενάντιαν στην κακοποίηση των πειραματόζωων - Αντρέου, Έλενα (Τμήμα Πολυμέσων Και Γραφικών Τεχνών, Σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2019)
Η ανάγκη να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος όσο αφορά την αντιμετώπιση της κακοποίησης των πειραματόζωων ήταν αυτό που ώθησε την ερευνήτρια να ερευνήσει και να σχεδιάσει μια καμπάνια σχετική με αυτό το θέμα. Στόχος αυτής της εργασίας είναι μέσω του σχεδιασμού αφισών και την δημιουργία βίντεο, να αναπτυχθεί μια αποτελεσματική καμπάνια ευαισθητοποίησης για την κακοποίηση των πειραματόζωων. Για την επίτευξη του στόχου κρίθηκε σκόπιμο στον πρώτο κύκλο της έρευνας να πραγματοποιηθεί μια βιβλιογραφική ανασκόπηση του θέματος. Στο στάδιο αυτό μελετήθηκαν διάφορα άρθρα. Οι σχεδιαστικές λύσεις που θα είναι μέσα στην καμπάνια είναι αφίσες και βίντεο. Η ολοκλήρωση της έρευνας δράσης είχε ως αντικείμενο να βελτιώσει τη καμπάνια. Προς τον σκοπό αυτό υιοθετήθηκαν δύο κύκλοι έρευνας δράσης για την βελτίωση της και την συνολική αξιολόγηση της. Στην έρευνα συμμετείχαν 15 άτομα που βοήθησαν στην συλλογή δεδομένων.
Keywords: κακοποίηση; πειραματόζωα; καμπάνια; σκληρότητα; Abuse; laboratory; cruelty; campaign; animal testing