Γραφικός επανασχεδιασμός του κυπριακού οινομουσείου στην Ερήμη - Παλλήκαρου, Χρυσούλλα (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επικοινωνίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2014)
Αυτή η διπλωματική εργασία αφορά το branding του Κυπριακού Οινομουσείου που βρίσκεται στην Ερήμη. Πιο αναλυτικά ασχολείται με τον εντοπισμό σχεδιαστικών και τυπογραφικών προβλημάτων, καθώς και προτεινόμενες λύσεις για πιο ελκυστική οπτική ταυτότητα του Μουσείου. Για καλύτερη έρευνα γύρο απο το θέμα έγινε επικέντρωση αρχικά στη βιβλιογραφική αναφορά, ερευνώντας και αναλύοντας τον όρο branding στο γενικότερο του πλαίσιο. Αναλύεται το branding ως όρος αλλά και συγκεκριμένα πως αυτό χρησιμοποιείται στο μουσείο. Στην συνέχεια αφού έγινε η γνωριμία με τον χώρο, παρατίθεται η συνέντευξη όπως ακριβώς καταγράφηκε απο την υπεύθυνη του Κυπριακού Οινομουσείου, μέσα απο αυτή πηγάζουν οι στόχοι και οι προσδοκίες του. Στη ξενάγηση που έγινε καταγράφεται όλο το ιστορικό υπόβαθρο του μουσείου όπως αυτό παρουσιάζεται σε κάθε επισκέπτη του. Ακολούθως γίνεται σύνδεση με άλλες παρόμοιες έρευνες σε μουσεία του εξωτερικού. Ως τόσο για καλύτερη επικέντρωση στα κύρια σχεδιαστικά προβλήματα οπτικής ταυτότητας του Οινομουσείου, ακολουθείτε διαδικασία προσωπικών συνεντεύξεων και ερωτηματολογίων, απο τεταρτοετείς φοιτητές στον τομέα των Γραφιστικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Μέσα απο αυτή τη διαδικασία εντοπίζουμε την αδυναμία της οπτικής γραφιστικής προώθησης του, όπως αυτή παρουσιάζεται στον εξωτερικό χώρο μπροστά απο το μουσείο, ακολούθως στο ενημερωτικό φυλλάδιο του μουσείου, έπειτα στο λεκτικό‐ επεξηγηματικό υλικό που δίνεται στον εσωτερικό χώρο (λεζάντες‐ πληροφορίες), καθώς και στην αποτύπωση του λογοτύπου. Ακολουθώντας τα πιο πάνω συμπεράσματα γίνεται ο επανασχεδιασμός της οπτικής ταυτότητας, πιο συγκεκριμένα των εφαρμογών που προτάθηκαν ελαττωματικές, αλλά και τη δημιουργία καινούργιων στοιχείων που κρίθηκαν απαραίτητα. Στο τελευταίο στάδιο παρουσιάζονται αξιολογήσεις απο τους ίδιους τεταρτοετείς φοιτητές και παράθεση των απόψεων τους.
Keywords: Κυπριακό oινομουσείο; Ερήμη; Σχεδιαστικά προβλήματα; Τυπογραφικά προβλήματα; Μουσείο