Καμπάνια Ευαισθητοποίησης ενάντια στον εθισμό του διαδικτύου - Παναγιώτου, Μαρίνα (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλώς και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανπιεστήμιο Κύπρου, 2019)
"Η απουσία ευαισθητοποίησης και εκστρατείας ενάντια στον εθισμό του διαδικτύου στην Κύπρο και συγκεκριμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν η αφορμή για την γράφουσα-ερευνήτρια στο σχεδιασμό και ανάπτυξη μιας καμπάνιας η οποία απευθύνετε σε νέους της κυπριακής κοινωνίας. Στόχος αυτής της πτυχιακής εργασίας με μέσω την οπτικής και οπτικοακουστικής επικοινωνίας ήταν να αναπτυχθεί μια δημιουργική και αποτελεσματική καμπάνια ενάντια στον εθισμό των μέσω κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την ευαισθητοποίηση και πρόληψη του φαινομένου αυτού. Για την επίτευξη της καμπάνιας αυτής, πραγματοποιήθηκε σε πρώτη φάση μια βιβλιογραφική ανασκόπηση με θέμα τον εθισμό στο διαδίκτυο. Γίνετε αναφορά σε ορισμούς, σε τύπους εθισμού, θεωρίες και περιστατικά στο εξωτερικό και εσωτερικό. Η μεθοδολογία που υιοθέτησε η γράφουσα της εργασίας αυτής είναι η έρευνας δράσης με φοιτητές, ηλικίας 18-25 διαφόρων ακαδημαϊκών προσανατολισμών. Για την συλλογή των δεδομένων εφαρμόστηκε μια τριπλή διασταύρωση διαφορετικών μεθόδων συλλογής δεδομένων ώστε να εφαρμοστεί «τριγωνοποίηση». Τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η παρατήρηση, ημιδομημένη συνέντευξη και ομάδα εστίασης. Η ολοκλήρωση της έρευνας δράσης βοήθησαν την ερευνήτρια να συγκεντρώσει πληροφορίες, σημαντικά συμπεράσματα και εισηγήσεις για μελλοντική βελτίωση της καμπάνιας."
Keywords: εκστρατεία; ευαισθητοποίηση; διαδίκτυο; πρόληψη