Μελέτη της συμβολής αδρανειακών αισθητήρων στην πλοήγηση οχημάτων και χαρακτηρισμός δυνατοτήτων έξυπνων συσκευών - Λαζάρου, Θεόδωρος (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2016)
Σε πρώτη φάση συγκρίθηκε ένας γεωδαιτικός δέκτης τεχνολογίας αιχμής (ProPak6), o οποίος ειδικεύετε και στον κινηματικό εντοπισμό, μ’ ένα ολοκληρωμένο σύστημα GPS/INS (SBG Ellipse-N) τύπου MEMS και διερευνήθηκε: Α) Η ακρίβεια του SBG Ellipse-N και του ProPak6 B) Η συνεισφορά της ΜΑΜ, SBG Ellipse-N στα σημεία όπου δεν ήταν διαθέσιμη λύση GNSS Σε δεύτερη φάση συγκρίνονται τα αδρανειακά συστήματα τεσσάρων έξυπνων συσκευών με αυτά του SBG και διερευνάτε η δυνατότητα τους να αναγνωρίζουν τη μεταβολή στη δυναμική του οχήματος (στάση, εκκίνηση και στροφές).
Keywords: Γεωδαιτικός δέκτης τεχνολογίας αιχμής; ProPak6; SBG Ellipse-N