Έρευνα με τις κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών - Νεοφύτου, Νεόφυτος (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών,Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Ο στόχος της πτυχιακής εργασίας είναι η συλλογή και ανάλυση δεδομένων από τέσσερα ερευνητικά ερωτήματα με την προϋπόθεση έρευνας. Η εργασία χωρίστηκε σε τρία στάδια. Στο πρώτο στάδιο πραγματοποιήθηκε έρευνα σε υφιστάμενη γνώση στην ιστορία των κονσόλων των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, στα χαρακτηριστικά των κονσόλων και σύγκριση μεταξύ τους, στις κατηγορίες των ηλεκτρονικών παιχνιδιών καθώς και σε υπάρχουσα έρευνα σε διάφορους τομείς όπως η βία, οι κοινωνικές σχέσεις κλπ. Στο δεύτερο στάδιο έχουν προκύψει τέσσερα ερευνητικά ερωτήματα, τα οποία είναι αποτέλεσμα της έρευνας που έχει προηγηθεί στην υφιστάμενη γνώση μαζί με το προσωπικό μου ενδιαφέρον. Το κάθε ένα από τα τέσσερα ερευνητικά ερωτήματα ρωτά διαφορετικά ζητήματα επάνω στο θέμα κονσόλες και ηλεκτρονικά παιχνίδια. Δύο από τα ερωτήματα καλύπτονται με ένα ερωτηματολόγιο, το τρίτο προϋποθέτει πείραμα με χρήστες, και το τέταρτο ερωτηματολόγιο απαιτεί συνέντευξη με προκαθορισμένες ερωτήσεις. Σε αρχικό στάδιο έχει γίνει λειτουργικοποίηση των ερωτηματολογίων έτσι ώστε οι ερωτήσεις που τα συνθέτουν να είναι οι κατάλληλες για να καλύψουν όλες τις διαστάσεις των μεταβλητών, και να ληφθούν όσο πιο έγκυρα αποτελέσματα γίνεται. Το πρώτο ερωτηματολόγιο θα μοιραστεί στον ανάλογο πληθυσμό, ακολούθως θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις, και στο τέλος το πείραμα με συμμετέχοντες και αμέσως χορήγηση ερωτηματολογίου. Αφού μαζευτούν τα δεδομένα από τις διάφορες αυτές μεθόδους λήψης δεδομένων, η εργασία φτάνει στο τρίτο και τελευταίο στάδιο. Στο τρίτο στάδιο τα δεδομένα που μαζεύτηκαν από τις διάφορες μεθόδους λήψης δεδομένων είναι έτοιμα για ανάλυση και αξιολόγηση για τη λήψη αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων.
Keywords: Video games; Console