Το Εγχειρίδιο Έρευνας - Pericleous, Katerina; Christou, Prokopis A. (My University, 2025)
“Το Εγχειρίδιο Έρευνας” δημιουργήθηκε από τη Δρ. Κατερίνα Περικλέους (στατιστική και ειδική σε θέματα ποσοτικής έρευνας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου) και τον Δρ. Προκόπη Α. Χρίστου (ειδικό στην ποιοτική έρευνα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου), με στόχο να αποτελέσει ένα έυχρηστο, ενημερωμένο και χρήσιμο οδηγό για φοιτητές και ερευνητές για την εκπόνηση έρευνας σε διάφορα επιστημονικά πεδία. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα σε φοιτητές και ερευνητές να κατανοήσουν τους διάφορους τρόπους εφαρμογής της ποσοτικής, ποιοτικής και μεικτής έρευνας, με τη χρήση διαφόρων παραδειγμάτων. Το “Εγχειρίδιο Έρευνας” αποτελεί σημείο αναφοράς για φοιτητές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, καθώς και για ερευνητές, χάρη στην πρακτικότητα του, την έυχρηστη δομή του και τον κατανοητό τρόπο με τον οποίο αποκωδικοποιεί την πολυπλοκότητα της ερευνητικής διαδικασίας. Εν κατακλείδι, ο κύριος στόχος του εγχειριδίου είναι να εξηγήσει τη διαδικασία της έρευνας με απλό, πρακτικό και κατανοητό τρόπο, αναφέροντας τις διάφορες διαδικασίες της έρευνας, καλύπτοντας όλα τα στάδια – από τον καθορισμό ενός ερευνητικού ερωτήματος μέχρι την διοχέτευση των αποτελεσμάτων σε εργασίες, διατριβές και επιστημονικά περιοδικά.