Σάρκα με σάρκα - Καϊμακκάμη, Κωνσταντίνα Θεοδώρα (My University, 2022)
Ο προβληματισμός που αναπτύσσεται στο κείμενο της θεωρητικής και εικαστικής μου έρευνας περιλαμβάνει ζητήματα περί του τραύματος. Ο προβληματισμός όπου κεντρίζει την εικαστική μου περιέργεια, είναι: Σε τι οφείλεται ο παραγκωνισμός του ατόμου λόγω «διαφορετικότητας» ; Αναπτύσσεται η ιστορική αναδρομή του τραύματος, και έπειτα μέσω της εικαστικής μου παρέμβασης, προτείνω τον δικό μου τρόπο σκέψης ως προς την αποδοχή του τραύματος. Κατά τη διάρκεια την έρευνας, με τη βοήθεια της Δρ. Πέπη Ρηγοπούλου, έχοντας ως κύρια πηγή το βιβλίο ΤΟ ΣΩΜΑ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ, 2008, αναπτύσσονται και κοινωνικό – πολιτικά προβλήματα, τα οποία διεγείρουν τη συζήτηση περί σχέσης ιατρικής – τραύματος και τέχνης. Με αναφορές στους γονείς της προσωποποίησης του τραύματος, τον Βαν Γκονγκ και τη Φρίντα Κάλο, δημιουργείται και η ανάπτυξη του ρόλου του καλλιτέχνη στην ιστορία της τέχνης, πότε γίνεται η τομή της αυτοβιογραφίας σε σχέση με το τραύμα. Κλείνοντας τη μελέτη, θα αναφερθώ στις προσωπικές μου αναφορές και τι ρόλο παίζει η τεχνοτροπία μέσω της ζωγραφικής μου.
Keywords: Τραύμα; Συλλογικότητα; Αποδοχή; Σάρκα; Ιατρική; Trauma; Collegiality; Flesh; Acceptance; Medicine